tirsdag 15. februar 2011

Småtterier

Har hatt en durabelig hodepine i dag. Så har stort sett latt hundene gå fritt ut og inn av huset som de ville og syntes synd på meg selv. Men har trent noe lett med Ettra og Olympia. Begge med avstandsbelønning. Ettra kjørte vi fvf. Gikk forbi skålen litt på avstand, begge sider. Fungerte flott. Så gikk vi fra skåla, det fungerte supert. Så gikk vi rett mot. Det var UMULIG, hehe. Så måtte arbeide med første skrittet en liten stund. Men når det var unnagjort så kunne vi kjapt gå noen meter. Tenker at neste gang skal jeg hive inn noen vendinger og se hvordan det fungerer. Olympia arbeidet med avstandskommandering. Men hun blir som sirup når jeg arbeider med avstandsbelønning. Så der må jeg tenke litt. Var ikke et problem før. Men kanskje jeg ikke har arbeidet nok med avstandsbelønning i det siste, og at hun blir altfor opptatt av den? Skal i hvert fall kjøre en økt med frivillige nedekker og oppsitter før jeg går over til kommandering, der er det i hvert fall ikke noen problemer med farten:-) Om farten holder seg med kommando skal jeg slenge på avstandbelønningen igjen. Og så får jeg heller huske å bruke den litt oftere i andre ammenhenger også. Glemmer meg litt der, hun er så enkel i belønningsveien at jeg ikke alltid husker å gjøre det riktig snacksent for henne. Men det må vi jo fikse på:-)

søndag 13. februar 2011

Lydighetsøvelser i classe debuttanti

Som jeg forstår er classe debuttanti lik vår klasse 1. Og de øvelser som inngår er følgende(så fremt nettsidene jeg har vært på er oppdaterte, noe jeg ikke tar for gitt;-):
1. Sosial, vennlighet, tilgjengelighet.
Eier skal føre hunden bort til dommerne og sekretariatet i bånd slik at de kan stryke på og snu på hunden. Det virker som om det alltid er to dommere og en anviser, men jeg er ikke helt sikker der.
2. Lineføring.
Her er det kun normal marsj, med 1 holdt og 2vendinger hver vei. De vil helst at ekvipasjen skal gå i et fastlagt mønster som er vist i reglementet, men avvik kan forekomme om plassen krever det.
3. Fvf.
Samme som ovenfor, bare uten bånd. Denne øvelsen virker det som om de hopper over av og til, evntuelt så har det vært endringer i regelverket.
4. Inkalling fra sitt.
Lik vår. 15m.
5. Dekk fra holdt.
Lik vår, bortsett fra at man går direkte inntil hunden og får den så i utgangsposisjon(på kommando).
6. Holde fast.
Som grunnferdigheten holde fast i utgangsposisjon. 5s.
7. Hopp.
Hunden skal hoppe frem og tilbake over hinderet og komme inn i utgangsposisjon.
8. Avstandskommandering.
Hunden i utgangsstilling. Eier går 5m fra. Nedekk og oppsitt. Eier går inntil.
9. Dekk 1min.
Er ikke helt sikker på om denne egentlig er fellesdekk eller enkeldekk(står enkeldekk, men har kun sett video med felles) og kjøres før de andre øvelsene?
10. Helhetsinntrykk.
Som her.

Tror jeg må se på et par konk live før jeg selv går i ilden. Men starter likevel med å trene inn øvelsene nå. Så får vi heller endre om jeg har misforstått noe.
Er jo mye som jeg oppfatter som enklere enn i Norge, men ser på den første øvelsen som litt mer utfordrende enn tannvisning. Tannvisningen er jo relativt enkel å trene inn, denne løsningen var mye mer uforutsigbar, og derfor ikke så lett å trene. Ettra er jo grei og snill, men hun er ikke veldig glad i påtrengende mennesker. Men jeg får fokusere på å gjøre settingen mest mulig forutsigbar, så går det nok greit:-)
Resten ser egentlig veldig greit ut og overkommelig. Så da er det bare å trene i vei!

Funderinger

Sitter og oversetter italienske lydighetsregler, samt ser noen italienske ekvipasjer på youtube. Lurer på om det er noe vits i å trene inn norske øvelser på Ettra nå. Da er jeg avhengig av opprykket på første konk, siden vi skal reise 14dager etterpå. Og jeg er litt usikker på om nervene mine vil holde til opprykk:-P Om jeg derimot begynner å trene inn de italienske øvelsene er jeg sannsynligvis klar til å starte så fort jeg forstår kommanderingene. Og de er jo ikke veldig vanskelige:-) Er jo en god måte å bli kjent med hundefolk der nede!
Olympia vil jeg starte med, selv om tidspunktet passer utrolig dårlig i forhold til flytting. Den helgen det er konk er siste helgen på øyen, så det kan tenkes at jeg ikke klarer å gjøre begge deler, og da er det selvsagt flyttingen som må prioriteres. Janni er heller ikke hjemme, noe som betyr at jeg må belage meg på å flytte ut før helgen om jeg skal gå konk. Er jo lenge til, men du verden så fort tiden går likevel;-) I utgangspunktet legger jeg opp til at jeg skal konkurrere med Olympia i hvert fall.
Treningen går fremover. Er kommet såpass med avleveringen at jeg kan bruke alle typer leker effektivt i treningen. Og det er jeg veldig fornøyd med:-D